Violenţe la un marş protestant într-un oraş din Irlanda de Nord

Violenţe au izbucnit sâmbătă la Londonderry în Irlanda de Nord în cadrul unui marş protestant în acest oraş cu majoritate catolică, fără a provoca răniţi, a anunţat poliţia.

111 afișări

O maşină a fost incendiată şi cocteiluri Molotov au fost lansate înspre poliţie şi clădiri.

"Nimeni nu a fost rănit şi niciun bun nu a fost avariat", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Patru bărbaţi au fost arestaţi pentru moment.

"Mai multe tentative de vandalizare a vehiculelor au avut loc în această zonă. Şoferii sunt chemaţi să evite cartierul şi să rămână vigilenţi", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Violenţele continuau pe unele străzi din centrul oraşului sâmbătă seara.

Aceste incidente au loc la câteva zile după revoltele care au afectat Londra şi mai multe oraşe din Anglia în această săptămână, dar tulburări izbucnesc în mod periodic în timpul paradelor protestanţilor din vară în Irlanda de Nord.

Aproximativ 15.000 de persoane şi 140 de fanfare sunt aşteptate la o paradă anuală pe străzile oraşului sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici