Violenţele din Franţa. Macron, după ce instituirea stării de urgenţă a fost ABANDONATĂ: Reuniune cu liderii vestelor galbene

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut premierului Edouard Philippe să organizeze o reuniune cu liderii principalelor partide şi cu reprezentanţii protestatarilor, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

5357 afișări
Imaginea articolului Violenţele din Franţa. Macron, după ce instituirea stării de urgenţă a fost ABANDONATĂ: Reuniune cu liderii vestelor galbene

Violenţele din Franţa. Propunerea lui Macron, după ce instituirea stării de urgenţă a fost RESPINSĂ: Reuniune cu liderii vestelor galbene

"Preşedintele Republicii i-a cerut premierului să îi primească pe liderii partidelor parlamentare şi pe reprezentanţii manifestanţilor", a comunicat duminică seară Palatul Élysée.

"Tema instituirii stării de urgenţă nu a fost abordată" la reuniunea de duminică, au declarat surse oficiale.

Noi violenţe s-au înregistrat duminică în localitatea La Ciotat, situată la periferia oraşului Marsilia. Opt protestatari violenţi au fost reţinuţi după confruntări cu poliţia. Doi agenţi de poliţie au fost răniţi.

O reuniune excepţională s-a desfăşurat duminică la Palatul Élysée, pe tema protestelor violente de la Paris. Preşedintele Emmanuel Macron nu va face nicio declaraţie publică deocamdată, a transmis Palatul Élysée duminică după-amiază.

La şedinţă au participat preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, precum şi şefi ai serviciilor de securitate franceze.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici