Violenţele din SUA, prin ochii românilor stabiliţi peste Ocean. „Credeam că democraţia americană e mai puternică”

  • Românii din SUA spun că nici în presa de acolo lucrurile nu sunt clare
  • Se aşteptau că democraţia americană să fie mai puternică
  • Proteste erau aşteptate, însă nu de o astfel de intensitate
1524 afișări
Imaginea articolului Violenţele din SUA, prin ochii românilor stabiliţi peste Ocean. „Credeam că democraţia americană e mai puternică”
Românii din SUA au văzut ieri pe toate posturile cum Capitoliul a fost invadat de susţinătorii lui Donald Trump.
 
Fotograful român Edward Aninaru locuieşte în SUA din 2012. Acolo a avut colaborări cu artişti precum Celine Dion, Ne-Yo şi Jay Sean. El povesteşte că nu a fost atât de şocat, dar nu poate spune acelaşi lucru şi despre americani.
 
„Am văzut oameni înarmaţi, am văzut arme scoase, geamuri sparte, săbii. Lumea e puţin şocată aşa, noi am mai văzut asta pe la Mineriade, am mai văzut chestii de genul, dar ei nu sunt obişnuiţi cu aşa ceva şi văd că toţi sunt speriaţi şi schimb de pe un post pe altul. Părerile sunt împărţite”, mărturiseşte Edward Aninaru.
 
Laurenţiu este stabilit în Statele Unite de 10 ani. Spune că oamenii consideră evenimentul o lovitură de stat în încercarea de a anula nişte alegeri total valide. De obicei protestatarii susţineau Constituţia, dar de data asta nu a mai fost la fel.
 
„Am crezut că democraţia americană este mai puternică. Au fost multe proteste acolo, dar acesta nu pare să fie ca celelalte. Toată lumea a fost surprinsă ca preşedintele american să fie cel care le-a cerut protestatarilor mergeţi la Capitoliu şi mulţi din presa americană au cuvinte grele la adresa lui”, spune Laurenţiu.
 
Gilbert Costache locuieşte şi el în SUA. Este model şi speră ca lucrurile să nu degenereze. „Se vehicula de câteva săptămâni că ceva se putea întâmpla. Sper doar să accepte cât mai rapid înfrângerea.”
 
Alexandru Alexe locuieşte în SUA din 1999. Lucrează în domeniul IT şi nu îşi aduce aminte ca ceva asemănător să se mai fi întâmplat în istoria recentă.
„Da, situaţia e tensionată în oraş. Cine e prins pe stradă e arestat direct.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici