Virgin Galactic bate recorduri multiple după o călătorie spaţială istorică. ,,Am aşteptat 18 ani această călătorie", afirmă Jon Goodwin, fost canoist olimpic ce suferă de Boala Parkinson

  • Virgin Galactic a efectuat cu succes o altă călătorie spaţială cu trei turişti.
  • Olimpicul Jon Goodwin, afectat de Boala Parkinson, a aşteptat călătoria vreme de 18 ani.
  • Compania lui Richard Branson devine al treilea jucător de top în industria turismului spaţial.
1959 afișări
Imaginea articolului Virgin Galactic bate recorduri multiple după o călătorie spaţială istorică. ,,Am aşteptat 18 ani această călătorie", afirmă Jon Goodwin, fost canoist olimpic ce suferă de Boala Parkinson

Sursa Foto: Virgin Galactic

Două femei de culoare din Caraibe şi un fost olimpic britanic au bătut noi recorduri după ce s-au întors teferi din cea de-a şaptea misiune spaţială efectuată de compania Virgin Galactic.
Pasagerii au fost transportaţi la bordul unui avion spaţial SpaceShipTwo cu ajutorul unei rachete pentru a petrece câteva minute în imponderabilitatea cosmică. 

La viteza de Mach 1, când piloţii avionului au început să se pregătească pentru virajul spre spaţiu, pasagerii au putut admira cum se îndepărtează Pământul, fiind pentru ei un sentiment incredibil.

Avionul i-a readus pe pasageri pe Terra în siguranţă, aterizând pe o pistă din New Mexico. 

 

Unul dintre pasageri a aşteptat călătoria vreme de 18 ani

Unul dintre pasageri, Jon Goodwin, fost canoist olimpic, s-a declarat mândru pentru că a realizat călătoria vieţii sale după 18 ani de aşteptare, achiziţionându-şi biletul în 2005.

Atletul în vârstă de 80 de ani, care a concurat la proba de canotaj la Jocurile Olimpice din 1972, suferă de boala Parkinson şi vrea să fie o sursă de inspiraţie pentru alţii, ca primul astronaut olimpic în spaţiu.

,,Am aşteptat 18 ani. M-am înscris în septembrie 2005. Am fost a patra persoană care a făcut acest lucru şi, cu siguranţă, nu mă aşteptam ca două tinere atrăgătoare să fie alături de mine. Nu sunt sigur că soţia mea ar fi făcut-o, care a fost fantastică împingându-mă şi susţinându-mă în depăşirea limitelor mele de-a lungul anilor, dar mi-am depăşit cele mai nebuneşti vise".

Preţul biletelor era de 200.000 de dolari atunci când Goodwin s-a înscris. Costul unui bilet este acum de 450.000 de dolari.

Lui i s-au alăturat Keisha Schahaff, 46 de ani, o antrenoare de viaţă din Antigua, care a devenit prima femeie din Caraibe care a călătorit în spaţiu, şi fiica ei, Anastatia Mayers, 18 ani, studentă la Universitatea Aberdeen din Scoţia, care a devenit cel mai tânăr astronaut din istoria omenirii, potrivit Virgin Galactic,

De asemenea, la bord se aflau doi piloţi şi instructorul spaţial. 

Compania lui Richard Branson planifică mai multe călătorii spaţiale pentru viitorii săi clienţi cu avionul său spaţial, fiind acum un concurent serios pentru celelalte companii spaţiale private ca Blue Origin a lui Jeff Bezos şi SpaceX a lui Elon Musk în domeniul turismului spaţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici