Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin 14 persoane în nordul Greciei

Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin 14 persoane în nordul Greciei şi 142 de îmbolnăviri, anunţă Centrul elen pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor, citat de CNN.

25 afișări
Imaginea articolului Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin 14 persoane în nordul Greciei

Virusul West Nile a provocat moartea a cel puţin 14 persoane în nordul Greciei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 32 de persoane sunt în continuare internate, iar opt dintre ele se află la terapie intensivă.

Virusul West Nile se transmite prin intermediul ţânţarilor sau transfuziilor cu sânge infectat. Simptomele specifice sunt febră mare, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin în trei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar.

Autorităţile din regiunea greacă Macedonia (nord), unde au fost semnalate cele mai multe cazuri, au anunţat că vor lua măsuri speciale pentru îndepărtarea ţânţarilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici