Viscol şi ninsoare în California. A fost emisă prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani

Mai multe regiuni din sudul Californiei sunt vizate de o avertizare de viscol, prima din 1989 încoace. Meteorologii prognozează ninsori în cantităţi record în apropiere de Los Angeles până sâmbătă.

657 afișări
Imaginea articolului Viscol şi ninsoare în California. A fost emisă prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani

Viscol şi ninsoare în California. A fost emisă prima avertizare de viscol din ultimii 34 de ani

O furtună masivă a adus viscole majore şi temperaturi sub zero grade în nordul SUA. Valul de frig apare imediat după ce unele părţi din sud-estul SUA s-au confruntat cu un val de căldură şi cu temperaturi record pentru această perioadă a anului.

Frontul atmosferic îngheţat se întinde de-a lungul întregii coaste de vest a SUA, precum şi a provinciei canadiene British Columbia.

Avertizarea de furtună de iarnă este în vigoare pentru munţii de coastă din comitatul Ventura şi pentru munţii din comitatul Los Angeles de la începutul zilei de vineri până sâmbătă, a declarat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS), potrivit BBC.

Stratul de zăpadă ar putea ajunge la 2,4 metri în apropierea oraşului Los Angeles şi la 1,5 metri în munţii din jurul oraşului Santa Barbara.

NWS a precizat că zăpada abundentă va fi însoţită de vânt puternic şi „vizibilitate aproape zero".

Joi, şcolile din nord-vestul statului au fost închise.

„Aceasta este prima zi cu zăpadă pe care am avut-o în cei 31 de ani de când lucrez în acest district", a declarat Jeff Napier, un oficial din cadrul Del Norte County Schools District, pentru Los Angeles Times.

Părţile mai joase din sudul Californiei ar putea avea parte şi de zăpadă, pe lângă ploaie, pe măsură ce furtuna se deplasează spre sud în weekend, spun meteorologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici