Vizita istorică a lui Shinzo Abe în Iran: Este primul premier japonez care ajunge la Teheran în ultimii 40 de ani

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe se îndreaptă miercuri spre Iran, pentru o vizită oficială menită să diminueze tensiunile dintre Administraţia de la Teheran şi cea de la Washington, relatează BBC.

363 afișări
Imaginea articolului Vizita istorică a lui Shinzo Abe în Iran: Este primul premier japonez care ajunge la Teheran în ultimii 40 de ani

Vizita istorică a lui Shinzo Abe în Iran: Este primul premier japonez care ajunge la Teheran în ultimii 40 de ani

În cadrul vizitei oficiale, Shinzo Abe va discuta cu oficialii iranieni despre sancţiunile internaţionale şi despre politici regionale.

Shinzo Abe este primul premier japonez care vizitează Iranul în ultimii 40 de ani, această călătorie având potenţialul să îi îmbunătăţească imaginea înaintea alegerilor ce urmează să aibă loc în Japonia.

În cadrul vizitei oficiale, Shinzo Abe se va întâlni cu liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, şi cu preşedintele Hassan Rouhani.

Unul dintre motivele oficiale ale vizitei este faptul că Japonia şi Iranul comemorează 90 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi impunerea unui nou set de sancţiuni asupra Teheranului.

Taguri:
shinzo abe,
iran,
japonia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici