Vizita lui Barack Obama în Irlanda, o oportunitate de sporire a popularităţii

Preşedintele SUA, Barack Obama, a folosit vizita în Irlanda pentru sporirea cotei popularităţii în rândul celor 40 de milioane de americani de origine irlandeză, comentează Financial Times în ediţia electronică.

151 afișări
Imaginea articolului Vizita lui Barack Obama în Irlanda, o oportunitate de sporire a popularităţii

Vizita lui Barack Obama în Irlanda, o oportunitate de sporire a popularităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legătura dintre Statele Unite şi Irlanda nu ţine doar de politică externă, ci există şi o anumită "relaţie de sânge", a spus Obama în faţa premierului irlandez Enda Kenny. "Pentru milioane de irlandezo-americani, Irlanda continuă să simbolizeze patria, tradiţiile extraordinare şi un popor extraordinar", a notat preşedintele SUA.

O vizită la Moneygall, un sat de 300 de locuitori din comitatul Offaly, a constituit punctul culminant al zilei. Potrivit presei americane, acesta a fost de fapt momentul cel mai important al turneului european al lui Obama.

"Presa americană nu pare prea interesată de summitul G8. Nu este văzut prea bine. Dar un preşedinte de culoare american care vine în Irlanda în căutarea originilor reprezintă un subiect minunat pentru presa americană", afirmă Niall O'Dowd, editor la ziarul Irish Voice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici