Vlad Filat, dispus să demisioneze dacă Republica Moldova nu va obţine liberalizarea vizelor cu UE

Premierul moldovean Vlad Filat s-a declarat dispus să îşi sacrifice cariera politică în cazul în care R.Moldova nu va obţine liberalizarea vizelor cu UE, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică de vineri.

175 afișări
Imaginea articolului Vlad Filat, dispus să demisioneze dacă Republica Moldova nu va obţine liberalizarea vizelor cu UE

Vlad Filat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liberalizarea regimului de vize este un obiectiv din Planul de activitate al Guvernului şi, dacă acest lucru nu se va realiza, Executivul îşi va da demisia, a declarat premierul în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune Moldova 1.

"Noi vorbim despre un lucru, dacă doriţi, vital pentru oamenii noştri. Dreptul la libera circulaţie nu este doar dreptul de a urca în maşină şi a face o plimbare în Europa. Este vorba de sute de mii de oameni de-ai noştri care stau în Europa - să poata reveni periodic să-şi vadă familiile şi familiile să meargă periodic la ei", a declarat premierul.

Vlad Filat a afirmat că pentru a obţine liberalizarea vizelor este nevoie de sprijin politic. "Pe mine nimic nu o să mă facă eurosceptic. Eu aşa sunt, înrăit în această încredere pe care o am faţă de viitorul european al R.Moldova. Dacă se vor pune beţe în roate, niciodată nu vom reuşi să circulăm liber în UE", a subliniat premierul.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a declarat că îşi va da demisia dacă R.Moldova nu va obţine liberalizarea vizelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici