Vladimir Putin a acordat titulatura onorifică „Transilvania” unui regiment al forţelor armate ruse

Preşedintele Vladimir Putin a acordat titulaturi onorifice unor unităţi militare ruse pentru a comemora regimente şi divizii sovietice care s-au remarcat în cel de-al Doilea Război Mondial, printre titulaturi regăsindu-se nume de oraşe şi regiuni din România, Ucraina, Belarus, Polonia şi Germania.

30965 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a acordat titulatura onorifică „Transilvania” unui regiment al forţelor armate ruse

Putin a acordat titulatura onorifică "Transilvania" unui regiment al forţelor armate ruse

Astfel, regimentul 400 de artilerie autopropulsată a primit titlul onorific "Transilvania", informează agenţia de ştiri UNIAN.

Decretele, care au fost semnate de Putin la finalul lunii iunie, şi date publicităţii pe 2 iulie, au drept scop "să conserve tradiţiile militare şi istorice glorioase şi să crească loialitatea faţă de patrie şi simţul de datorie militară în rândul personalului militar".

Însă această acţiune ar putea irita ţările vizate, mai ales în state precum Polonia, unde armata sovietică este privită mai degrabă ca o forţă de ocupaţie decât ca o armată de eliberare.

Relaţiile Moscovei cu cele mai multe ţări vecine din Europa s-au deteriorat după anexarea regiunii Crimeea şi intervenţia Rusiei în conflictul din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici