Vladimir Putin a catalogat drept inacceptabile acuzaţiile privind atacul chimic din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi, într-o convorbire cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, că orice acuzaţie în legătură cu presupusul atac chimic din provincia siriană Idlib este inacceptabilă înainte de finalizarea unei anchete internaţionale, relatează agenţia TASS.

2999 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a catalogat drept inacceptabile acuzaţiile privind atacul chimic din Siria

Vladimir Putin a catalogat drept inacceptabile acuzaţiile privind atacul chimic din Siria

Conversaţia telefonică a fost iniţiată de premierul Israelului. Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu au schimbat păreri despre incidentul din Siria din 4 aprilie, în urma căruia 72 de civili au murit.

"În cadrul discuţiilor, Vladimir Putin a subliniat că este inacceptabil să fie aduse acuzaţii împotriva oricui, până la finalizarea unei investigaţii internaţionale, aprofundată şi imparţială", se arată într-un comunicat al serviciului de presă de la Kremlin.

Vladimir Putin şi Benjamin Netanyahu au evidenţiat necesitatea de a intensifica eforturile globale privind combaterea terorismului.

"Au fost discutate aspecte-cheie ale cooperării ruso-israeliene în lupta împotriva terorismului, iar părţile au confirmat disponibilitatea de a spori interacţiunea cu scopul de a garanta securitatea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu, în primul rând în Siria", potrivit Preşedinţiei ruse.

Administraţia Donald Trump susţine că regimul Bashar al-Assad este responsabil de presupusul atac chimic din zona Khan Sheikhoun (provincia Idlib). Siria şi Rusia au negat orice implicare, afirmând că atacul a fost comis de insurgenţii susţinuţi de Occident.

Tot în cadrul convorbirii cu Vladimir Putin, premierul israelian a transmis condoleanţe pentru familiile şi prietenii celor ucişi de explozia de la metroul din Sankt-Petersburg şi urările sale pentru recuperarea rapidă a răniţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici