Vladimir Putin a convocat o reuniune extraordinară a Consiliului rus de Securitate

Pe fondul creşterii tensiunilor în estul Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin va organiza luni o reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

2980 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a convocat o reuniune extraordinară a Consiliului rus de Securitate

Vladimir Putin a convocat o reuniune extraordinară a Consiliului rus de Securitate

Subiectele care vor fi discutate în cadrul reuniunii nu au fost clarificate de purtătorul de cuvânt. Întrebat, dacă reuniunea este una obişnuită, Peskov ar spus: "Nu una obişnuită".

Tensiunile recente sunt rezultatul acumulării de către Rusia a aproximativ 150.000 de soldaţi chiar peste graniţa din regiunea Donbas, în est, în Belarus, la nord, şi în Crimeea, la sud, care a început în toamnă.

Rusia a invocat exerciţii militare ca motiv pentru acumularea de trupe şi că nu este vorba de o ameninţare pentru Ucraina sau orice altă naţiune, dar a refuzat să ofere orice altă explicaţie pentru cea mai mare creştere a puterii militare în Europa de la Războiul Rece încoace.

Sâmbătă, regiunea rusă Rostov deschisese 15 puncte de trecere a frontierei pentru refugiaţii din regiunea Donbas din estul Ucrainei. Ulterior, în aceeaşi zi, Denis Puşilin, şeful separatistului pro-rus DPR, a anunţat că a semnat un decret de mobilizare generală.

Ieri, Putin şi Macron au avut convorbiri telefonice la iniţiativa părţii franceze. Potrivit presei, preşedinţii au convenit asupra discuţiilor din cadrul grupului trilateral (Rusia, Ucraina, OSCE - Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) privind Ucraina, care vor avea loc luni. De asemenea, preşedintele rus i-ar fi confirmat lui Macron intenţia de a retrage trupele din Belarus după încheierea exerciţiului militar comun în curs de desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici