Vladimir Putin a declanşat o operaţiune în Ucraina. Explozii raportate în mai multe oraşe

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs joi dimineaţă, că trupele sale vor acţiona în regiunea separatistă din Ucraina pe care a declarat-o independentă săptămâna aceasta. Explozii au fost auzite la Kiev, Odessa, Harkov, dar şi în alte oraşe.

5456 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a declanşat o operaţiune în Ucraina.  Explozii raportate în mai multe oraşe

Vladimir Putin anunţă operaţiuni militare în Ucraina. Explozii raportate în mai multe oraşe

Autorităţile aviatice ucrainene au emis un anunţ de restricţionare a spaţiului aerian al ţării începând de joi dimineaţa devreme şi până la miezul nopţii.. Alerta, cunoscută sub numele de Notice to Airmen (NOTAM), acoperă toate cele cinci regiuni de informare a zborurilor (FIRS) din ţară - restricţionând aviaţia în regiunile din jurul Kievului, Dnipro, Lviv, Odessa şi Simferopol.

Într-o alocuţiune rostită joi dimineaţă la televiziunea naţională, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat acţiuni militare în Donbas, îndemnând forţele ucrainene să depună armele şi să se întoarcă acasă, potrivit agenţiilor de presă de stat RIA-Novosti şi TASS.

Putin a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice eventuală vărsare de sânge va fi pe conştiinţa guvernului ucrainean şi a spus că este încrezător că militarii ruşi îşi vor face datoria.

Echipa CNN din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat în nord-estul ţării, aude un "flux constant de explozii puternice".

Reporterii CNN de la faţa locului au raportat, de asemenea, că au auzit explozii în apropierea capitalei Kiev.

Vladimir Putin a declarat: "Planurile noastre nu sunt de a ocupa Ucraina, nu intenţionăm să ne impunem nimănui".

Joi dimineaţa devreme, Putin a declarat că trupele sale vor întreprinde acţiuni militare în Donbas, zona din estul Ucrainei care conţine regiunile Donetsk şi Luhansk, deţinute de separatişti, pe care le-a recunoscut luni ca fiind independente.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici