Vladimir Putin a declarat că discuţiile cu Emmanuel Macron de la Kremlin au fost utile

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat discuţiile de luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron, care au avut loc la Kremlin, drept utile, substanţiale, şi a declarat că unele dintre ideile lui Macron ar putea constitui o bază pentru noi paşi comuni.

2632 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a declarat că discuţiile cu Emmanuel Macron de la Kremlin au fost utile

Liderul francez a călătorit la Moscova pentru discuţii pe fondul unei confruntări Est-Vest din cauza unei mobilizări militare ruseşti în apropierea Ucrainei şi a unei campanii a Kremlinului pentru "garanţii" de securitate din partea Washingtonului, care ar include o oprire a extinderii NATO, scrie Reuters.

Într-o conferinţă de presă comună după discuţii, Putin a declarat că o serie de idei ale lui Macron privind securitatea sunt realiste şi că cei doi vor discuta din nou după ce Macron va călători la Kiev pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski.

"O serie de idei, propuneri ale sale, despre care probabil că este încă prea devreme să vorbim, cred că este foarte posibil să constituie baza paşilor noştri comuni în viitor" a declarat liderul de la Kremlin.

"Am convenit ca, după călătoria sa în capitala ucraineană, să ne sunăm din nou şi să facem un schimb de opinii pe această temă" a adăugat Vladimir Putin.

Rusia a mobilizat peste 100.000 de soldaţi în apropierea Ucrainei, stârnind temeri că Moscova ar putea plănui o invazie. Rusia a respins aceste temeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici