Vladimir Putin a promulgat cele patru legi pentru anexarea regiunilor ucrainene

  • Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat patru legi de ratificare a tratatelor de aderare la Rusia a Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk, precum şi a regiunilor Kherson şi Zaporojie, transmite TASS.
  • Tratatele au fost semnate la Moscova la 30 septembrie. Acestea stipulează stabilirea graniţelor noilor regiuni. Frontierele republicilor şi regiunilor vor fi definite de graniţele teritoriilor, care „existau în ziua înfiinţării şi aderării lor la Rusia”, se arată în document.
659 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a promulgat cele patru legi pentru anexarea regiunilor ucrainene
Până când şefii noilor regiuni vor fi aleşi în conformitate cu legislaţia rusă, acestea vor fi conduse de şefi interimari, care vor fi numiţi de către Putin. Alegerile parlamentare regionale vor avea loc în ziua votului unic din septembrie 2023.
 
Noile regiuni vor fi integrate în timpul unei perioade de tranziţie care va dura până în 2026. Înainte de 2023, hrivna ucraineană va fi permisă pentru plăţi în numerar şi fără numerar, după care rubla rusească va fi singura monedă de acolo. Forţele armate ale noilor regiuni (disponibile în Republica Populară Doneţk şi în Republica Populară Lugansk) ar trebui să devină parte a Forţelor Armate ale Rusiei, în timp ce normele legislative care contravin Constituţiei ruse, inclusiv pedeapsa capitală, nu vor fi aplicate.
 
Duminică, Putin a înaintat Dumei de Stat proiectele de legi constituţionale federale privind admiterea noilor regiuni în Rusia, precum şi acordurile de ratificare. Ulterior, în aceeaşi zi, Curtea Constituţională a ţării a aprobat aceste documente.
 
Vineri, Putin şi şefii celor patru regiuni au semnat tratatele de aderare a acestora la Rusia în cadrul unei ceremonii găzduite de Kremlin. Anterior, aceste regiuni au organizat referendumuri în care majoritatea covârşitoare a alegătorilor au optat pentru aderarea la Rusia. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici