Vladimir Putin a spus care sunt condiţiile Rusiei de încetare a focului în Ucraina. Replica lui Volodimir Zelenski

  • Preşedintele Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va opri ostilităţile şi va intra în discuţii de pace dacă Ucraina va renunţa la ambiţiile sale de aderare la NATO.
  • De asemenea, liderul de la Kremlin vrea ca Ucraina să îşi retragă armata din patru regiuni ucrainene revendicate de Moscova.
  • Aceste condiţii sunt în total dezacord cu cele cerute de Ucraina.
Urmărește
6936 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a spus care sunt condiţiile Rusiei de încetare a focului în Ucraina. Replica lui Volodimir Zelenski

Vladimir Putin a spus care sunt condiţiile Rusiei de încetare a focului în Ucraina

UPDATE. Zelenski respinge ultimatimul „a la Hiter” emis de Putin (televiziunea italiaă)

Cu o zi înaintea unei conferinţe de pace din Elveţia, la care Rusia nu a fost invitată, Putin a stabilit o serie de condiţii în total dezacord cu cele cerute de Ucraina, relatează Reuters.

"Condiţiile sunt foarte simple", a declarat Putin, enumerând acestea ca fiind retragerea completă a trupelor ucrainene de pe întregul teritoriu al regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din estul şi sudul Ucrainei.

"De îndată ce vor declara la Kiev că sunt pregătiţi pentru o astfel de decizie şi vor începe o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, vor anunţa oficial renunţarea la planurile lor de a adera la NATO - din partea noastră, imediat, literalmente în acelaşi minut, va urma un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor", a spus el.

"Repet, vom face acest lucru imediat. Bineînţeles, vom garanta simultan retragerea neîngrădită şi sigură a unităţilor şi formaţiunilor ucrainene".

Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean în al treilea an de război. Ucraina spune că pacea se poate baza doar pe o retragere completă a forţelor ruse şi pe restabilirea integrităţii sale teritoriale.

Se aşteaptă ca la summitul din weekend din Elveţia, la care vor participa reprezentanţi a peste 90 de naţiuni şi organizaţii, să se abţină de la problemele teritoriale şi să se concentreze în schimb pe chestiuni precum securitatea alimentară şi siguranţa nucleară în Ucraina.

Kremlinul a declarat că reuniunea se va dovedi "inutilă" fără ca Rusia să fie reprezentată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici