Vladimir Putin afirmă că îl va graţia pe Mihail Hodorkovski

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că se pregăteşte să semneze un decret de graţiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică.

1005 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin afirmă că îl va graţia pe Mihail Hodorkovski

Vladimir Putin afirmă că îl va graţia pe Mihail Hodorkovski

"Decretul de graţiere va fi semnat foarte curând", a declarat Putin. Potrivit preşedintelui, Hodorkovski, aflat în detenţie din 2003, a scris o cerere de graţiere, ceea ce până în prezent a refuzat.

"Mihail Borisovici trebuia, conform legii, să scrie o cerere, ceea ce nu a făcut dar recent a scris această scrisoare şi mi s-a adresat pentru a-mi cere graţierea", a declarat Putin. 

"El a petrecut deja peste zece ani în detenţie, este o pedeapsă serioasă, el invocă circumstanţe de ordin umanitar - mama sa este bolnavă - şi eu cred că putem lua această decizie", a adăugat Putin.

Unul dintre avocaţii lui Mihail Hodorkovski, Karina Moskalenko, a declarat că nu dispune de informaţii.

"Nu pot confirma şi nu pot nici dezminţi, nu avem informaţii", a declarat ea pentru AFP.

Putin a făcut aceste declaraţii după încheierea conferinţei de presă anuale care a fost organizată joi la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici