Vladimir Putin anunţă că va respecta prevederile constituţionale privind limitarea numărului de mandate prezidenţiale

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, vineri, că va respecta prevederile Constituţiei privind limitarea numărului de mandate prezidenţiale consecutive, afirmând că va părăsi Kremlinul în 2024, relatează site-ul agenţiei Tass.

1505 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin anunţă că va respecta prevederile constituţionale privind limitarea numărului de mandate prezidenţiale

Vladimir Putin anunţă că va respecta prevederile constituţionale privind limitarea numărului de mandate prezidenţiale

Declaraţiile preşedintelui rus au fost făcute în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg. Putin a efectuat deja două mandate consecutive între 2000 şi 2008, iar între 2008 şi 2012, când a fost reales preşedinte, Putin a ocupat funcţia de prim-ministru. În luna martie a anului curent, Vladimir Putin a câştigat un nou mandat de preşedinte.

”Eu m-am supus întotdeauna în mod strict Constituţiei şi numai Constituţiei Rusiei. În Constituţie se precizează clar că nimeni nu poate efectua mai multe de două mandate consecutiv. Mă voi supune acestei prevederi. Acum servesc Rusia în al doilea mandat consecutiv. După cum vă amintiţi, am mai fost de două ori consecutiv preşedinte şi am făcut un pas în spate, din moment ce Constituţia nu permite al treilea mandat consecutiv. Asta este tot. Voi respecta şi pe viitor această regulă”, a declarat Putin.

Întrebat, de un jurnalist dacă intenţionează să candideze pentru alegerile prezidenţiale din 2030, liderul de la Kremlin a răspuns că nu.

”Ceea ce spuneţi este destul de amuzant. Să facem un calcul. Acum am 65 de ani. Ar trebui să ocup această funcţie până când voi avea 100 de ani? Nu”, a adăugat Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici