Vladimir Putin anunţă un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina: Va avea loc curând

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că un schimb de prizonieri între ţara sa şi Ucraina va avea loc curând, după ce o instanţă de la Kiev a decis eliberarea unui bărbat suspectat că ar fi fost implicat în prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, în 2014, potrivit Reuters.

843 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin anunţă un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina: Va avea loc curând

Vladimir Putin anunţă un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina: Va avea loc curând

Ucraina încearcă de mai mult timp să negocieze eliberarea a zeci de prizonieri, inclusiv a celor 24 de marinari reţinuţi de Rusia în Strâmtoarea Kerci anul trecut. În acest moment nu este clar câţi cetăţeni ruşi sunt reţinuţi în Ucraina.

Conflictul dintre Armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Aflat la un forum economic în Extremul Orient rus, Vladimir Putin a declarat că a fost dificilă luarea unei decizii cu privire la ce persoane vor fi eliberate, însă negocierile sunt aproape încheiate.

„Vom încheia discuţiile cu privire la acest schimb şi cred că va fi unul de amploare, dar va fi şi un pas înainte în vederea normalizării relaţiilor”, a spus liderul de la Kremlin.

Declaraţia lui Putin vine după ce o instanţă din Ucraina a decis joi eliberarea lui Volodimir Tsemakh, pe care serviciile ucrainene de securitate l-au identificat ca fiind fostul comandant al forţelor separatiste din estul ţării, susţinute de Rusia.

Procurorii olandezi care investighează prăbuşirea zborului MH17 au făcut apel la autorităţile de la Kiev să nu îi permită acestuia să călătorească în Rusia.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetăţeni olandezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici