Vladimir Putin ar putea ameninţa Occidentul cu folosirea armelor nucleare dacă rezistenţa Ucrainei la ofensiva Rusiei va continua

Este de aşteptat ca preşedintele Vladimir Putin să ameninţe cu folosirea armelor nucleare împotriva Occidentului dacă rezistenţa înverşunată a Ucrainei la invazia Rusiei va continua, epuizând forţa de muncă şi echipamentele convenţionale, potrivit unei noi evaluări a Agenţiei de Informaţii a Apărării din cadrul Pentagonului.

8662 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin ar putea ameninţa Occidentul cu folosirea armelor nucleare dacă rezistenţa Ucrainei la ofensiva Rusiei va continua

"Ocupaţia prelungită a unor părţi din teritoriul ucrainean ameninţă să secătuiască efectivele militare ruseşti şi să reducă arsenalul lor de arme modernizate, în timp ce sancţiunile economice consecvente vor arunca probabil Rusia într-o depresiune economică prelungită şi în izolare diplomatică", a declarat generalul-locotenent Scott Berrier, directorul Agenţiei de Informaţii a Apărării, în noul său rezumat de 67 de pagini al ameninţărilor la nivel mondial, scrie Bloomberg

"Pe măsură ce acest război şi consecinţele sale slăbesc încet-încet forţa convenţională a Rusiei", a adăugat Berrier, "Rusia probabil că se va baza din ce în ce mai mult pe descurajarea sa nucleară pentru a semnala Occidentul şi pentru a-şi proiecta puterea în faţa publicului său intern şi extern".

Putin a anunţat deja că a pus arsenalul nuclear al Rusiei în stare de alertă sporită. Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la raportul Agenţiei de Informaţii a Apărării.

Un oficial de rang înalt al Pentagonului a declarat joi reporterilor că invazia este în mare parte blocată, Rusia bazându-se până acum pe peste 1.000 de lovituri cu rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina.

"Eforturile SUA de a submina obiectivele Rusiei în Ucraina, combinate cu percepţia sa că Statele Unite sunt o naţiune în declin, ar putea determina Rusia să se angajeze în acţiuni mai agresive nu doar în Ucraina însăşi, ci şi mai larg în confruntarea sa percepută cu Occidentul", a declarat Berrier.

O motivaţie cheie pentru invazie, a spus el, este determinarea Rusiei "de a restabili o sferă de influenţă asupra Ucrainei şi a celorlalte state din fosta Uniune Sovietică".

El a adăugat că, "în ciuda unei rezistenţe mai mari decât se anticipa din partea Ucrainei şi a pierderilor relativ mari în fazele iniţiale ale conflictului, Moscova pare hotărâtă să meargă mai departe prin utilizarea unor capacităţi mai letale până când guvernul ucrainean va fi dispus să accepte condiţii favorabile Moscovei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici