Vladimir Putin cataloghează drept "arogante" marile puteri

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a criticat luni atitudinea "puterilor mondiale arogante" care au susţinut revoltele din ţările nord-africane, într-un discurs rostit la Sankt-Petersburg.

406 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin cataloghează drept "arogante" marile puteri

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Aceste puteri mondiale arogante au susţinut regimurile precedente din nordul Africii şi, ceea ce este mai curios, aceleaşi ţări au susţinut revoltele care au înlăturat aceste regimuri", a declarat Putin în cursul reuniunii Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS).

"Lumea este construită într-un mod ciudat, dar este interesantă", adaugă Putin, reacţionând la o declaraţie a ministrului iranian de Externe, Ali Akbar Salehi, care acuzase "marile puteri arogante" că ar fi responsabile de revoltele din lumea arabă după ce au susţinut "regimuri ostile popoarelor".

În martie, Vladimir Putin cataloga drept "un apel la cruciade" rezoluţia ONU care a permis raidurile aeriene în Libia pentru înlăturarea fostului regim Muammar Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici