Vladimir Putin cere garanţii de securitate din partea Turciei, după asasinarea ambasadorului rus

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cere Turciei garanţii de securitate după asasinarea ambasadorului rus, argumentând că Administraţia de la Ankara este responsabilă de siguranţa diplomaţilor ruşi aflaţi pe teritoriul turc, relatează site-ul agenţiei Tass.

3753 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin cere garanţii de securitate din partea Turciei, după asasinarea ambasadorului rus

Vladimir Putin cere garanţii de securitate din partea Turciei, după asasinarea ambasadorului rus

"Conform Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, ţara-gazdă este responsabilă de securitatea misiunilor diplomatice", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"De aceea, preşedintele Rusiei a evidenţiat necesitatea de a primi garanţii din partea Turciei privind securizarea misiunilor diplomatice ruse", a subliniat Peskov.

Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov a fost organizată de cei care vor să blocheze dezvoltarea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia.

"Acest atac este în avantajul celor care vor să blocheze normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia, atât la nivel bilateral, cât şi solidaritatea în eforturile de soluţionare a crizei siriene", a spus Peskov.

Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia, a fost împuşcat mortal, luni seară, în timp ce rostea un discurs la o expoziţie în Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici