Vladimir Putin îndeamnă armata Ucrainei "să preia puterea la Kiev" şi "să înlăture conducerea proocidentală"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a îndemnat, vineri după-amiază, armata ucraineană să preia cu forţa puterea la Kiev, prin înlăturarea Administraţiei prooccidentale conduse de preşedintele Volodimir Zelenski.

2856 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin îndeamnă armata Ucrainei "să preia puterea la Kiev" şi "să înlăture conducerea proocidentală"

Vladimir Putin îndeamnă armata Ucrainei "să preia puterea la Kiev" şi "să înlăture conducerea proocidentală"

"Îndemn armata să preia puterea în propriile mâini. Mi se pare că ar fi mai bine să negociem noi direct", a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde. Liderul de la Kremlin susţine că rezistenţa militară cea mai puternică este generată de grupuri combatante naţionaliste din Ucraina. "Se comportă ca teroriştii şi folosesc civilii ca scuturi umane", a afirmat Vladimir Putin, acuzându-i pe liderii de la Kiev că sunt "neonazişti" şi "drogaţi".

În acelaşi timp, preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său din China, Xi Jinping, într-o conversaţie prin telefon care a avut loc vineri, că este dispus să iniţieze negocieri cu Ucraina, au anunţat Kremlinul şi Ministerul chinez de Externe. Până în prezent, Moscova refuzase în mod repetat solicitările preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru negocieri.

La rândul său, general maiorul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a afirmat, conform agenţiei RIA Novosti, că armata rusă adoptă toate măsurile pentru a evita atacarea clădirilor rezidenţiale din Ucraina. Oficialul rus susţine că armata ucraineană a instalat sisteme de rachete Grad în zone rezidenţiale din Kiev, pentru a atrage riposte ruse acolo. Igor Konaşenkov susţine că în Ucraina sunt instructori militari ai Departamentului american al Apărării şi ai Agenţiei Centrale de Informaţii din SUA (CIA), care îi ajută pe militarii ucraineni.

Rusia intenţionează înlăturarea de la putere a Administraţiei prooccidentale de la Kiev şi instalarea unui regim prorus, a afirmat un oficial de la Washington pe baza informaţiilor obţinute de serviciile secrete. "Noi estimăm că, în mod fundamental, Rusia are intenţia de înlăturare a actualei Administraţii şi de instalare a unui regim favorabil", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici