Vladimir Putin: Integrarea Crimeei a fost necesară pentru recâştigarea rădăcinilor naţiunii ruse

Mii de oameni au celebrat miercuri, la Moscova, un an de la anexarea regiunii Crimeea, preşedintele Vladimir Putin afirmând că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâştigarea "rădăcinilor istorice ale naţiunii" ruse, potrivit ABC News.

910 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Integrarea Crimeei a fost necesară pentru recâştigarea rădăcinilor naţiunii ruse

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În discursul rostit în faţa a mii de simpatizanţi cu ocazia împlinirii unui an de la anexarea Crimeei, Putin a declarat: "Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul".

"A fost vorba de rădăcinile istorice ale naţiunii, despre originile spiritualităţii şi statalităţii Rusiei", a subliniat Putin.

"Ruşii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naţionalismul extrem, pentru ca cele două ţări să poată restabili relaţiile normale", a spus liderul rus.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici