Vladimir Putin îşi aniversează ziua de naştere făcând noi ameninţări la adresa Occidentului

  • Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie, în anul 1952, în Leningrad, Uniunea Sovietică (acum Sankt Petersburg, Rusia).
  • Astăzi, el împlineşte 71 de ani şi este preşedintele Rusiei din anul 2000 şi a ocupat funcţii continue de preşedinte sau prim-ministru din 1999.
  • A dus patru războaie sângeroase în Cecenia, Georgia, Ucraina şi Siria, iar în prezent este acuzat de Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanităţii.
2915 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin îşi aniversează ziua de naştere făcând noi ameninţări la adresa Occidentului

Evoluţia lui Putin

Putin a fost ofiţer de informaţii în KGB şi FSB şi a avut o carieră militară până la gradul de colonel.

Vorbeşte germană ca a doua limbă şi a practicat sambo şi judo în cariera sa iniţială. Este, de asemenea, un iubitor de animale şi are mai multe câini, cai şi tigri

Putin are cel puţin două fiice, Maria şi Katerina, şi a fost căsătorit cu Lyudmila Shkrebneva din 1983 până în 2014.

Cunoscut pentru politica sa externă agresivă, implicarea sa în conflictele din Cecenia, Georgia, Ucraina şi Siria, precum şi pentru dezvoltarea sa de arme nucleare şi hipersonice. Este acuzat de Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanităţii şi poate să fie arestat dacă intră pe teritoriul oricărui stat care face parte din CPI.  

În ultimul an a anunţat că Rusia a suspendat tratatul START cu SUA privind reducerea armelor nucleare. Recent, potrivit The Guardian, Putin ameninţă că va revoca şi tratatul privind interzicerea testării armelor nucleare. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici