Vladimir Putin l-ar graţia pe Mihail Hodorkovski dacă acesta şi-ar recunoaşte vinovăţia

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este pregătit, dacă va fi reales preşedinte, să examineze cererea de graţiere a lui Mihail Hodorkovski, dacă aceasta şi-ar recunoaşte vina.

421 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin l-ar graţia pe Mihail Hodorkovski dacă acesta şi-ar recunoaşte vinovăţia

Vladimir Putin l-ar graţia pe Mihail Hodorkovski dacă acesta şi-ar recunoaşte vinovăţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru a fi graţiat, un condamnat trebuie să prezinte o cerere şi să îşi recunoască vinovăţia, ceea ce Hodorkovski nu a făcut", a declarat Putin.

"Dacă Hodorkovski va prezenta o astfel de cerere, o voi examina. Dar mai întâi trebuie să devin preşedinte", a spus Putin.

"Mihail Hodorkovski a spus că nu îşi va recunoaşte niciodată vina", a declarat unul dintre avocaţii acestuia.

Mihail Hodorkovski a exclus până acum posibilitatea depunerii unei cereri de graţiere.

Miliardarul rus Mihaïl Prohorov, care va candida la preşedinţie în martie 2012, a promis joi că îl va graţia pe Mihail Hodorkovski dacă va fi ales.

Vladimir Putin a ironizat aceste declaraţii: "Cine se aseamănă se adună. Un oligarh îl eliberează pe altul, nimic mai mult", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici