Vladimir Putin, propus pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost propus pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace de către directorul Fondului rus pentru Învăţământ, Serghei Komkov, relatează serviciul de informaţii Rusnovosti.ru.

1144 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, propus pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Komkov a trimis Comitetului Nobel norvegian o scrisoare în care a propus candidatura preşedintelui rus pentru acordarea Premiului Nobel pentru Pace, afirmând că Putin merită acest lucru.

"Fiind conducătorul unuia dintre cele mai importante state, Putin depune toate eforturile posibile pentru a păstra pacea şi liniştea nu numai în propria ţară", a afirmat Komkov, adăugând că preşedintele rus "contribuie activ la soluţionarea paşnică a tuturor conflictelor de pe planetă".

În opinia sa, Putin are autoritate şi este un lider mondial recunoscut, iar mai mulţi şefi de stat ţin cont de părerea lui.

Comitetul Nobel, contactat de agenţia rusă RIA Novosti, a refuzat să comenteze informaţiile privind propunerea candidaturii lui Putin la Premiul pentru Pace, argumentând că numele candidaţilor este ţinut secret.

Potrivit site-ului rus KM.ru, în Franţa s-a început strângerea de semnături pentru acordarea Premiului Nobel lui Putin. La Cairo, Roma şi Paris au fost lipite numeroase afişe cu imaginea lui Putin şi sloganul "Eu sunt cu Putin", în semn de solidaritate faţă de poziţia preşedintelui rus referitor la cazul Siriei, relatează Vesti.ru. În Italia, acţiunea de promovare a acestor afişe a fost iniţiată de către organizaţia creştină "Frontul Naţional".

Primăria Romei, care nu a autorizat această acţiune, a ordonat eliminarea afişelor, deşi timp de cinci zile nu a fost luată nici o măsută în acest sens.

Dacă preşedintele rus va fi desemnat pentru decernarea Premiului Nobel pentru Pace, acest lucru se va întâmpla cel devreme în 2014, deoarece primirea cererilor pentru 2013 s-a încheiat în februarie.

Ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace are loc anual, la Oslo. Acest premiu este acordat pentru consolidarea păcii, cercetări ştiinţifice importante sau pentru aport în domeniul culturii. Printre laureaţii acestui premiu se numără Mihail Gorbaciov, Mohamed El Baradei, Kofi Annan, Nelson Mandela, Yasser Arafat şi Barack Obama. În 2012, Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici