Vladimir Putin: Rusia nu va răspunde pentru moment sancţiunilor americane

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că Rusia se abţine "pentru moment" de la introducerea unor sancţiuni ca răspuns la cele anunţate de Washington împotriva unei bănci şi a unor personalităţi ruse, au anunţat agenţiile de presă ruseşti.

1113 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu va răspunde pentru moment sancţiunilor americane

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Consider că pentru moment trebuie să ne abţinem de la a lua măsuri de răspuns" la sancţiunile americane, a declarat Putin în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei, au anunţat agenţiile.

Această declaraţie intervine în contextul în care Moscova a publicat joi o listă cu nume ale unor oficiali americani, vizate de sancţiuni, imediat după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat noi sancţiuni vizând Moscova, ca represalii faţă de alipirea Crimeei la Rusia.

Lista rusă vizează nouă persoane cărora le este interzisă intrarea pe teritoriul Rusiei, inclusiv trei consilieri ai preşedintelui american Barack Obama - Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer şi Benjamin Rhodes

Această listă a fost publicată imediat după ce Obama a anunţat impunerea unor sancţiuni unui număr de 20 de noi oficiali ruşi şi băncii Rossia, considerată banca oficialilor de la Kremlin.

De asemenea, Rusia va solicita Ucrainei să-i plătească suma de 11 miliarde de dolari (7,9 miliarde de euro), a anunţat premierul rus Dmitri Medvedev, citat de agenţiile ruse. Este vorba despre avantaje financiare care au fost acordate Ucrainei în cadrul acordului de prelungire a prezenţei Flotei ruse la Marea neagră în Crimeea, semnat în aprilie 2010.

"Statul ucrainean a economist astfel aproximativ 11 miliarde de dolari şi, ca atare, bugetul Federaţiei Ruse înregistrează o pierdere echivalentă", a declarat premierul Medvedev în cadrul aceleiaşi reuniuni.

Medvedev a subliniat că acest acord nu mai are motive să existe, Crimeea făcând parte de-acum din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici