Vladimir Putin salută amânarea unui test de rachetă de către Washington

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat, luni, amânarea de către Washington a unui test de rachetă, considerând-o un gest de acalmie "foarte important" în conflictul cu Coreea de Nord, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Hanovra (Germania).

264 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin salută amânarea unui test de rachetă de către Washington

Vladimir Putin salută amânarea unui test de rachetă de către Washington

"Mi se pare că Statele Unite au făcut un gest foarte important (...) Ele au amânat testarea unei rachete balistice. Trebuie să le mulţumim" pentru aceasta, a declarat preşedintele rus, în timpul unei conferinţe comune cu cancelarul german Angela Merkel, alături de care a inaugurat Târgul industrial de la Hanovra.

"Sper că (acest gest) va fi remarcat de către partenerii noştri, inclusiv de Coreea de Nord (...) că fiecare se va calma şi toţi vor lucra împreună la găsirea unei soluţii pentru diferitele probleme", a adăugat el.

"Oare există un pericol? Da, există unul, desigur", a afirmat Putin referitor la intensificarea tensiunilor cu Coreea de Nord. "Catastrofa de la Cernobîl (...) ar fi o poveste pentru copii" pe lângă un astfel de conflict, a declarat el.

Statele Unite s-au arătat conciliante faţă de Coreea de Nord, anunţând amânarea unui test de rachetă, după ce Phenianul a mobilizat două rachete care ar fi capabile să atingă teritoriul american din Pacific.

Washingtonul a anunţat că a amânat testarea Minuteman 3, rachetă balistică intercontinentală cu capacitate nucleară, care trebuia să fie lansată în această săptămână de la baza aeriană Vandenberg din California.

Autorităţile de la Phenian au multiplicat în ultimele săptămâni declaraţiile belicoase din cauza manevrelor militare comune americano-sud-coreene şi noilor sancţiuni adoptate de ONU. Sancţiunile au fost adoptate ca răspuns faţă de testul nuclear nord-coreean de la începutul lunii februarie.

Aliatul său chinez, care a votat ultimele sancţiuni la adresa sa, s-a arătat preocupat duminică de creşterea tensiunii pe Peninsula Coreeană.

"Nimeni nu ar trebui să fie autorizat să arunce în haos o regiune şi, cu atât mai puţin, întreaga lume, din egoism", a declarat Xi Jinping, fără să menţioneze Coreea de Nord sau Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici