Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului în Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au discutat despre o eventuală încetarea a focului după ce doi jurnalişti ruşi au fost ucişi în conflictul care opune armata ucraineană miliţiilor proruse din estul ţării, a anunţat marţi seara Kremlinul.

1493 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului în Ucraina

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Putin şi Petro Poroşenko au evocat posibilitatea încheierii unui "armistiţiu în zona de operaţiuni militare din sud-estul Ucrainei", a dezvăluit Kremlinul, la finalul unor discuţii între cei doi şefi de stat în cursul cărora preşedintele Federaţiei Ruse şi-a exprimat îngrijorarea după ce doi jurnalişti ai televiziunii ruse au fost ucişi în Ucraina.

Preşedintele rus a subliniat importanţa asigurării securităţii jurnaliştilor în Ucraina, în timp ce Poroşenko a promis că autorităţile ucrainene vor deschide o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care cei doi jurnailişti ruşi au murit, a anunţat Kremlinul.

"Petro Poroşenko a prezentat condoleanţe pentru moartea unor reprezentanţi ai presei ruse şi i-a dat asigurări preşedintelui că o anchetă exhaustivă va fi efectuată sub conducerea sa", a anunţat cabinetul lui Putin.

De asemenea, liderul ucrainean prooccidental s-a angajat să ia măsurile de securitate necesare pentru protejarea reporterilor care acoperă conflictul, a adăugat Kremlinul.

Marţi, Igor Korneliuk, un jurnalist al grupului de televiziune VGTRK, a fost ucis în urma unui bombardament al forţelor ucrainene în apropiere de Lugansk (estul Ucrainei).

Postul de televiziune VGTRK a confirmat ulterior decesul unui alt angajat, Anton Voloşin, un inginer de sunet care a fost dat dispărut şi al cărui trup neînsufleţit a fost găsit de rebeli într-o zonă de operaţiuni militare.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi jurnalişti vor fi repatriate miercuri.

Potrivit Reporters sans frontières, cinci jurnalişti au fost ucişi de la începutul anului în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici