Vladimir Putin spune că nu regretă acţiunile din Crimeea: "Cred că am făcut ceea ce trebuie"

Soarta populaţiei din Crimeea a fost principalul considerent în luarea deciziei de alipire a fostei peninsule ucrainene la Rusia, a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un documentar al postului de televiziune Rossia 1, relatează agenţia Tass, în pagina electronică.

1106 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin spune că nu regretă acţiunile din Crimeea: "Cred că am făcut ceea ce trebuie"

Vladimir Putin (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Cred că am făcut ceea ce trebuie şi nu regret nimic", a spus preşedintele rus într-un documentar difuzat cu ocazia aniversării a 15 ani de când a preluat puterea.

"Cel mai important lucru pentru noi era să înţelegem ce anume îşi doreau oamenii din Crimeea. Dacă ei îşi doreau să rămână în Ucraina sau să fie împreună cu Rusia?", a explicat Putin, referindu-se la anexarea fostei peninsule ucrainene la Rusia în martie 2014.

"Din moment ce (ei) au vrut să se întoarcă în Rusia pentru a nu fi călcaţi în picioare de către puterea neonazistă, radicalii de dreapta sau de Banderovţi, nu am avut dreptul să-i abandonăm", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Le-am spus omologilor mei acest lucru la momentul respectiv. Le-am spus că oamenii au fost factorul cel mai important pentru noi" în luarea deciziei privind soarta Crimeei, a precizat Putin.

Este vorba de "un element de dreptate istorică", a conchis preşedintele rus.

Vladimir Putin a devenit preşedinte interimar al Rusiei pe 31 decembrie 1999, după ce Boris Elţîn îşi dăduse demisia. El a fost ales preşedinte în alegerile din 2000 şi reales în 2004 şi 2012. Între 2004 şi 2008, Vladimir Putin a deţinut funcţia de premier. Actualul mandat al preşedintelui rus expiră în 2018.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici