Vladimir Putin susţine că nimeni nu va reuşi "să intimideze sau să izoleze" Rusia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că nicio ţară nu va reuşi să "intimideze, să domine sau să izoleze" Rusia, asigurând că este pregătit să "treacă prin unele dificultăţi" pentru a garanta suveranitatea ţării, afectată de sancţiuni din cauza crizei ucrainene.

1481 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin susţine că nimeni nu va reuşi "să intimideze sau să izoleze" Rusia

Vladimir Putin susţine că nimeni nu va reuşi "să intimideze sau să izoleze" Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În mod evident, nimeni nu va reuşi să ne intimideze, să domine sau să izoleze Rusia. Nimeni nu a reuşit vreodată acest lucru şi nimeni nu va reuşi", a afirmat Putin într-un discurs susţinut cu ocazia Zilei angajaţilor agenţiilor de securitate.

Amintind că tentative similare împotriva Rusiei au fost făcute de mai multe ori de-a lungul istoriei, Vladimir Putin a adăugat că ţara ar trebui "să fie pregătită să treacă prin unele dificultăţi şi să ofere un răspuns adecvat tuturor ameninţărilor la adresa suveranităţii, stabilităţii şi unităţii societăţii".

Occidentalii au impus vineri noi sancţiuni împotriva Moscovei, Statele Unite interzicând toate schimburile comerciale cu Crimeea, anexată de Rusia în primăvară, în timp ce Canada a interzis intrarea pe teritoriul său a 20 de oficiali politici ruşi şi separatişti ucraineni, vizând sectoarele petrolului şi gazelor.

"Rusia plăteşte scump poziţia sa independentă şi susţinerea pentru compatrioţii din Crimeea, Sevastopol, şi uneori parcă doar pentru simplul fapt că existăm", a declarat preşedintele rus.

Anexarea Crimeei şi conflictul dintre forţele ucrainene şi rebelii proruşi în estul Ucrainei au provocat cea mai gravă deterioriare a relaţiilor dintre Moscova şi Occident de la sfârşitul Războiului Rece.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici