Vladimir Putin: Un acord de pace cu Japonia va necesita multă muncă

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că trebuie depusă multă muncă pentru a ajunge la un acord de pace cu Japonia, după o întâlnire oficială cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, relatează Reuters.

594 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Un acord de pace cu Japonia va necesita multă muncă

Vladimir Putin: Un acord de pace cu Japonia va necesita multă muncă

Vladimir Putin şi Shinzo Abe au avut o întâlnire oficială marţi în Moscova, în cadrul căreia au discutat posibilitatea încheierii unui acord de pace, care să pună capăt disputei teritoriale dintre cele două ţări.

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două ţări. Rusia şi Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităţilor după Al Doilea Război.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat în urma discuţiei cu Vladimir Putin că cele două ţări sunt determinate să găsească o soluţie în curând.

Miniştrii de Externe ai Rusiei şi Japoniei se vor întâlni în luna februarie pentru a continua discuţiile începute marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici