Vladimir Putin: Vizita preşedintelui italian în Rusia va contribui la detensionare

Relaţiile dintre Moscova şi Roma s-ar putea îmbunătăţi în curând în pofida faptului că acum traversează o perioadă dificilă, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său italian, Sergio Mattarella, informează Tass.

1218 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Vizita preşedintelui italian în Rusia va contribui la detensionare

Vladimir Putin: Vizita preşedintelui italian în Rusia va contribui la detensionare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

”Am trecut printr-o perioadă dificilă, dar vizita dumneavoastră aduce speranţa că situaţia se va îmbunătăţi. Am vrea să lăsăm în urmă toate dificultăţile şi neînţelegerile astfel încât să putem coopera normal din nou”, a afirmat Vladimir Putin.

Acesta a subliniat că Italia este un partener vechi şi de încredere al Rusiei.

În acelaşi timp, preşedintele rus a spus în anii precedenţi că a ”existat o scădere a cuantumului schimburilor comerciale de 2,5 ori ”.

”Cu toate acestea, există de asemenea nişte tendinţe pozitive. La începutul anului, cuantumul schimburilor comerciale a crescut cu peste 30%”, a adăugat preşedintele rus.

El a vorbit totodată despre relaţiile apropiate culturale şi umanitare dintre cele două state.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici