Vladimir Voronin, din nou printre principalii cinci politicieni din Republica Moldova

Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin a urcat trei poziţii în clasamentul celor mai importanţi politicieni ai lunii septembrie, în timp ce premierul Vlad Filat îşi păstrează ferm poziţia de lider al clasamentului, relatează Info-Prim Neo în pagina electronică.

177 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin, din nou printre principalii cinci politicieni din Republica Moldova

Vladimir Voronin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vlad Filat se află pe primul loc, cu 235 de puncte acumulate, urmat de preşedintele interimar Marian Lupu, care are 200 de puncte, şi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, cu 198 de puncte.

"Bănuiesc că luna viitoare, dacă nu vor avea loc evenimente dramatice, poziţia lui Vlad Filat se va consolida şi mai mult. Între Lupu şi Chirtoacă se înăspreşte concurenţa, iar Chirtoacă îi suflă în ceafă preşedintelui interimar. Aici am putea să avem schimbări dacă în luna octombrie vor avea loc evenimente care îi vor evidenţia pe unul sau pe altul", a declarat preşedintele Politicon, Anatol Ţăranu, la conferinţa de prezentare a clasamentului.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a urcat trei poziţii în top şi acum ocupă locul patru, iar liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este pe locul cinci, la fel ca în clasamentul precedent. Pe locul şase se plasează vicepremierul Iurie Leancă, în coborâre cu două poziţii, iar pe locul şapte se află deputatul comunist Igor Dodon, care a urcat nouă poziţii. După Igor Dodon urmează Vladimir Plahotniuc, Dumitru Diacov, iar judecătorul Victor Puşcaş de la Curtea Constituţională încheie topul primilor zece.

"Principalul eveniment în top 10 este poziţia înaltă a lui Voronin, care se întoarce în forţă. Acest lucru se datorează în mare acelei situaţii care s-a creat în jurul Partidului Comuniştilor şi datorită acelor politici pe care partidul le promovează în raport cu criza politică din Republica Moldova şi cu posibilitatea sau imposibilitatea alegerii şefului statului. Voronin continuă să joace un rol important în viaţa politică din Republica Moldova", a declarat Anatol Ţăranu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici