Vladimir Voronin şi Igor Smirnov se întâlnesc miercuri la Tiraspol

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, şi liderul transnistrean Igor Smirnov se întâlnesc miercuri la Tiraspol, însă discuţiile dintre cei doi vor porni de pe poziţii diametral opuse, informează portalul Unimedia.md.

18 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin şi Igor Smirnov se întâlnesc miercuri la Tiraspol

Vladimir Voronin şi Igor Smirnov se întâlnesc miercuri la Tiraspol

Atât preşedinţia de la Chişinău, cât şi autorităţile de la Tiraspol au confirmat întâlnirea de miercuri.

Voronin a declarat, săptămâna trecută, că îi va prezenta lui Smirnov un proiect de lege privind statutul Transnistriei în cadrul Republicii Moldova, însă, conform agenţiei RIA Novosti, liderul transnistrean aşteaptă răspunsul Chişinăului la un proiect de acord de cooperare şi prietenie între cele două părţi, prezentat în luna aprilie.

Conform agenţiei transnistrene Olvia Press, Smirnov acuză Republica Moldova pentru blocarea procesului de negocieri, afirmând că autorităţile de la Chişinău "nu doresc reluarea" acestora. Potrivit sursei citate, el a afirmat că administraţia de la Tiraspol va respecta Constituţia transnistreană şi rezultatele referendumului din 2006, când locuitorii regiunii separatiste s-au pronunţat în favoarea unirii cu Rusia.

Întâlnirea dintre Voronin şi Smirnov a fost amânată de mai multe ori; cei doi lideri s-au mai înâlnit în 2008, la Bender, pentru prima dată după mai mult de şapte ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici