Volkswagen se angajează să dubleze eforturile pentru vehiculele electrice în China

Un director executiv al Volkswagen AG din China a reiterat sâmbătă angajamentul constructorului auto german de a accelera ritmul electrificării în a doua economie ca mărime din lume, în ciuda unor probleme precum intensificarea concurenţei şi cererea slabă, potrivit Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Volkswagen se angajează să dubleze eforturile pentru vehiculele electrice în China

Volkswagen se angajează să dubleze eforturile pentru vehiculele electrice în China

Volkswagen AG intenţionează să crească numărul de posturi de încărcare din China pentru vehiculele electrice la 17.000 până în 2025, în condiţiile în care a planificat să investească 15 miliarde de euro în această ţară în domeniul mobilităţii electrice împreună cu cele trei societăţi mixte ale sale până în 2024, a declarat Stefan Mecha, directorul executiv al mărcii Volkswagen în China, la forumul EV 100 din China, desfăşurat la Beijing.

„Piaţa este plină de jucători noi, foarte competitivi, dar concurenţa puternică ne motivează pur şi simplu să inovăm şi să ne îmbunătăţim în mod constant”, a spus Mecha.

El a adăugat că, în ciuda cererii mai slabe pe termen scurt în China, compania este încrezătoare că va exista o redresare.

În februarie, producătorul chinez de vehicule electrificate BYD a depăşit vânzările de maşini marca Volkswagen, devenind cea mai bine vândută marcă de autoturisme pe cea mai mare piaţă auto din lume pentru a doua lună din patru.

Mecha a îndemnat, de asemenea, China să extindă scutirea de taxe de achiziţie pentru vehiculele cu energie nouă (NEV), care includ atât maşinile pur electrice, cât şi cele hibride plug-in, dincolo de acest an, ca parte a politicii de sprijin pentru acest sector.

În septembrie, China a prelungit cu un an, până la sfârşitul anului 2023, scutirea de taxe pentru astfel de vehicule.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici