Volodimir Zelenski a vorbit cu Emmanuel Macron şi Angela Merkel despre eforturile pentru încheierea conflictului din Ucraina

  • Volodimir Zelenski a vorbit cu Emmanuel Macron şi Angela Merkel despre intensificarea eforturilor pentru încheierea conflictului din estul Ucrainei.
  • Zelenski: "Ucraina, Franţa şi Germania susţin ajungerea la un acord pentru măsuri succesive care să asigure pacea".
2085 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski a vorbit cu Emmanuel Macron şi Angela Merkel despre eforturile pentru încheierea conflictului din Ucraina

Volodimir Zelenski a vorbit cu Emmanuel Macron şi Angela Merkel despre eforturile pentru încheierea conflictului din Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat, luni, cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, şi cu Angela Merkel, cancelarul în exerciţiu al Germaniei, despre intensificarea negocierilor pentru soluţionarea conflictului separatist ucrainean.

Am avut o conversaţie importantă cu Angela Merkel şi cu Emmanuel Macron despre intensificarea negocierilor pentru încheierea războiului din Donbas şi despre pregătirea unui nou summit în Formatul Normandia", a afirmat Volodimir Zelenski, prin Twitter.

La reuniunile în Formatul Normandia participă liderii Ucrainei, Franţei, Germaniei şi Rusiei.

Ucraina, Franţa şi Germania susţin ajungerea la un acord pentru măsuri succesive care să asigure pacea", a subliniat Volodimir Zelenski.

Administraţia de la Kiev şi insurgenţii separatişti proruşi se acuză reciproc în mod frecvent de încălcarea armistiţiului aflat în vigoare în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk. Bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei este de aproximativ 14.000 de morţi. Rusia este acuzată că le oferă susţinere insurgenţilor separatişti proruşi, dar Administraţia de la Moscova respinge acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici