Volodimir Zelenski, despre asediul oraşului portuar Mariupol: "O teroare care va fi ţinută minte pentru secolele" / Presa locală vorbeşte de deportarea mai multor mii de persoane în Rusia

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că asediul rusesc asupra oraşului portuar Mariupol este "o teroare care va fi ţinută minte pentru secolele", în timp ce autorităţile locale au declarat că mii de locuitori au fost duşi cu forţa peste graniţă.

2634 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski, despre asediul oraşului portuar Mariupol: "O teroare care va fi ţinută minte pentru secolele" / Presa locală vorbeşte de deportarea mai multor mii de persoane în Rusia

Volodimir Zelenski, despre asediul oraşului portuar Mariupol: "O teroare care va fi ţinută minte pentru secolele" / Presa locală vorbeşte de deportarea mai multor mii de persoane în Rusia AP

"În cursul săptămânii trecute, câteva mii de locuitori din Mariupol au fost deportaţi pe teritoriul rusesc", a declarat consiliul municipal pe canalul său Telegram, sâmbătă târziu.

Agenţiile de ştiri ruseşti au declarat că, în ultimele zile, autobuze au transportat câteva sute de persoane pe care Moscova le numeşte refugiaţi din portul strategic de la Marea Azov către Rusia.

Sirenele de raid aerian au răsunat în marile oraşe ucrainene duminică dimineaţa, dar nu au existat rapoarte imediate despre noi atacuri.

Aproximativ 400.000 de persoane sunt blocate în Mariupol de mai bine de două săptămâni, adăpostindu-se de bombardamentele intense care au întrerupt aprovizionarea cu electricitate, încălzire şi apă, potrivit autorităţilor locale. citiţi mai departe

Echipele de salvare căutau încă supravieţuitori într-un teatru din Mariupol care, potrivit autorităţilor locale, a fost distrus de loviturile aeriene ruseşti de miercuri. Rusia neagă că a lovit teatrul sau că a vizat civili. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici