Vor deschide restaurantele, barurile, bisericile şi hotelurile. Ţara care revine la viaţa normală

Premierul grec, Mitsotakis, a spus că oamenii vor fi liberi să circule începând cu săptămâna viitoare şi că nu vor mai trebui să anunţe în prealabil deplasările lor, însă vor fi nevoiţi să poarte măşti atunci când călătoresc în taxiuri, mijloacele de transport în comun şi nu vor avea voie să părăsească oraşul/localitatea de care aparţin.

7670 afișări
Imaginea articolului Vor deschide restaurantele, barurile, bisericile şi hotelurile. Ţara care revine la viaţa normală

Vor deschide restaurantele, barurile, bisericile şi hotelurile. Ţara care revine la viaţa normală

 

Guvernul grec a anunţat că vor deschide în luna mai şcolile şi bisericile, iar hotelurile, restaurantele şi tavernele la 1 iunie. De asemenea, oficialii i-au îndemnat pe cetăţeni să aplice reguli austere de distanţare fizică atunci când vor face acest lucru, relatează The Guardian.
 
„Toate aceste lucruri ar trebui să devină a doua natură, deoarece nu există întoarcere la realitatea pre-coronavirus. Deja, trăim altfel.” , a spus Kyriakos Mitsotakis.
 
Relaxarea măsurilor va fi revizuită la fiecare 24 de ore de către experţii care au consultat guvernul, ridicând spectrul politicilor reintroduse, dacă este necesar. Într-un discurs televizat din biroul său Megarou Maximou, Mitsotakis a spus că măsurile de izolare vor fi inversate, treptat, începând de luni, 4 mai.
„Noul nostru slogan va fi să rămânem în siguranţă”, a spus el, insistând că ieşirea din blocare se va desfăşura conform unui plan bine ajustat în cursul următoarelor două luni.
 
Guvernul de centru-dreapta a pus în aplicare garanţii draconiene la început, iar Grecia a avut mult mai puţine decese şi infecţii decât majoritatea statelor membre ale UE; suferind 138 de decese, respectiv 2.566 de cazuri de infectare cu COVID-19. „Astăzi, putem spune cu certitudine că măsurile pe care le-am luat au fost achitate. Faptele nu pot fi contestate.", a subliniat premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici