Voronin cere amnistierea participanţilor la proteste

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a cerut amnistierea participanţilor la protestele de la 7 aprilie din Chişinău.

14 afișări
Imaginea articolului Voronin cere amnistierea participanţilor la proteste

Voronin cere amnistierea participanţilor la proteste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a mai cerut şi încetarea urmăririi penale în cazul acestora.

Aceste măsuri nu se referă la infractori recidivişti.

"Reprezentanţii crimei organizate şi recidiviştii care s-au folosit de situaţia politică vor rămâne în locuri unde sunt privaţi de libertate", a declarat Voronin pentru televiziunea moldoveană.

"În ceea ce priveşte ceilalţi participanţi la evenimentele din 7 aprilie, le cer organelor competente să decreteze o amnistie generală şi să ceară încetarea oricăror forme de urmărire împotriva participanţilor la acţiunile de protest pe străzi", a adăugat el.

Protestele faţă de victoria Partidului Comunist în alegerile parlamentare au degenerat în revolte la 7 aprilie.

Citeşte şi:

Procuratura ucraineană a decis extrădarea lui Gabriel Stati

Liderul transnistrean exclude negocierile cu actuala conducere de la Chişinău

Autorităţile de la Chişinău au încălcat Constituţia în numele ordinii şi liniştii publice

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici