Voronin cere comunităţii internaţionale să prevină reapariţia neofascismului

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a lansat un apel pentru combaterea reapariţiei neofascismului şi naţionalismului pe scena politică mondială, relatează agenţia Itar-Tass.

9 afișări
Imaginea articolului Voronin cere comunităţii internaţionale să prevină reapariţia neofascismului

Voronin cere comunităţii internaţionale să prevină reapariţia neofascismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din nefericirie, în zilele noastre există o serie de încercări de a readuce (în actualitate, n. red.) ideile neofascismului şi naţionalismului", a declarat Voronin, într-un discurs rostit cu prilejul comemorării celui de-al doilea război mondial.

"Este o ameninţare pentru noi toţi, întrucât aceste doctrine au dus numai la războaie, distrugere şi suferinţă umană", a spus preşedintele.

"Este necesar să depunem toate eforturile, astfel încât omenirea să nu mai experimenteze astfel de lucruri pe viitor", a adăugat el.

Potrivit sursei citate, la ceremonie au participat şi membri ai Guvernului, veterani de război, ofiţeri, locuitori şi invitaţi în capitala ţării, Chişinău.

Potrivit unor cifre oficiale, 5.300 de veterani din cel de-al doilea război mondial trăiesc în Republica Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici