Voronin cere urgentarea măsurilor de salvare în zonele afectate de inundaţii

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, a făcut un apel, duminică, la adoptarea măsurilor necesare pentru salvarea persoanelor afectate de indundaţiile care au afectat Republica Moldova.

13 afișări
Imaginea articolului Voronin cere urgentarea măsurilor de salvare în zonele afectate de inundaţii

Voronin cere urgentarea măsurilor de salvare în zonele afectate de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să facem totul pentru a evita pierderile umane", a declarat, duminică seară, preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul şedinţei Comisiei guvernamentale pentru situaţii excepţionale, relatează Info-Prim Neo.

Preşedintele moldovean a cerut oficialilor să evacuzeze, în mod forţat, persoanele care nu vor să îşi părăsească locuinţele afectate de inundaţii, solicitând, totodată, o intensificare a măsurilor de pază a bunurilor persoanelor evacuate.

Vladimir Voronin a dispus amenajarea instituţiilor de învăţământ şi a altor instituţii publice în vederea cazării sinistraţilor, precum şi urgentarea acţiunilor de furnizarea de alimente şi haine acestora.

În municipiul Chişinău, unde există pericolul de inundare a staţiei de pompare a apei din râul Nistru, urmează să fie redusă cantitatea de apă livrată întreprinderilor industriale.

Preşedintele moldovean a solicitat intervenţia a două avioane, camioane şi buldozere în vederea facilitării acţiunilor de evacuare.

Voronin a menţionat, de asemenea, necesitatea intensificării dialogului cu autorităţile din Ucraina, pentru identificarea de soluţii comune pentru evacuarea apelor.

Barajele din Republica Moldova, Dnestrovsk, Dubăsari şi Costeşti funcţionează la capacităţi de şase-şapte ori mai mari faţă de regimul obişnuit de lucru.

Ministrul moldovean de Interne, Valentin Mejinschi, a anunţat că cele mai multe case au fost inundate în raionul Bricen, din zonă fiind evacuate peste 600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici