Voronin: Nouă persoane din Serbia şi serviciile româneşti au dirijat violenţele din Chişinău

Nouă persoane din Serbia şi agenţi ai serviciilor de securitate din România au condus violenţele din Chişinău de la 7 aprilie, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, într-un interviu acordat publicaţiei spaniole El Pais.

11 afișări
Imaginea articolului Voronin: Nouă persoane din Serbia şi serviciile româneşti au dirijat violenţele din Chişinău

Voronin: Nouă persoane din Serbia şi serviciile româneşti au dirijat violenţele din Chişinău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit preşedintelui moldovean, cei care au organizat protestele violente de la Chişinău nu erau interesaţi de rezultatele alegerilor legislative din 5 aprilie şi de eventuala falsificare a rezultatelor, ci doreau să profite de moment pentru a organiza o "revoluţie colorată".

"Acelaşi scenariu ca la Belgrad, Tbilisi, Bişkek şi la Kiev. Aici, la intrare, am fotografiat un iugoslav cu documente ale unei instituţii nord-americane. La 7 aprilie, erau nouă persoane din Serbia care dirijau evenimentele şi agenţi ai serviciilor de securitate din România", a precizat el.

"Avem totul filmat şi putem identifica feţele tuturor fiarelor care au atacat poliţia. Le vom aresta şi le vom judeca. A fost jaf (...). Poliţia a găsit mobilier din Parlament în 18 locuinţe", a adăugat Voronin.

Preşedintele Republicii Moldova a mai acuzat profesorii din instituţii de studii medii şi superioare că au avut un rol foarte destructiv, mai ales la Chişinău, deoarece ei au format "continuatori ai lui (Ion) Antonescu".

Mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei Republicii Moldova în urma alegerilor legislative de la 5 aprilie, pentru a contesta victoria comuniştilor la scrutin, însă protestele au degenerat marţi în violenţe, iar sediile Preşedinţiei şi Parlamentului au fost devastate.

Citeşte şi:

R. Moldova, ţara cu o "revoluţie furată"

Renumărarea voturilor în R.Moldova include şi examinarea listelor electorale

Mitinguri de solidaritate cu protestatarii din R.Moldova, în mai multe oraşe din lume

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici