Voronin: R. Moldova ar putea semna un nou plan individual de cooperare cu NATO

Republica Moldova ar putea semna un nou plan individual de cooperare cu NATO, a declarat joi preşedintele moldovean Vladimir Voronin, după o întrevedere la Chişinău cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jaap de Hoop Scheffer, relatează Interfax în pagina electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Voronin: R. Moldova ar putea semna un nou plan individual de cooperare cu NATO

Voronin: R. Moldova ar putea semna un nou plan individual de cooperare cu NATO

"Suntem mulţumiţi de cooperarea în cadrul planului individual Moldova-NATO. Am adoptat un nou Concept naţional de securitate în mai şi considerăm că un nou plan de cooperare cu NATO este posibil ţinând cont de documentele anterioare şi de noul Concept naţional de securitate", a afirmat Voronin.

El a precizat că a discutat cu Jaap de Hoop Scheffer despre evoluţia relaţiilor dintre Republica Moldova şi NATO "în contextul noilor provocări transfrontaliere şi al principiilor de securitate şi neutralitate" ale Chişinăului.

Voronin a mulţumit NATO pentru asistenţa acordată în cadrul mai multor proiecte. "Este vorba despre proiecte militare, ştiinţifice, de mediu şi umanitare", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici