Voronin: Valoarea datoriei externe a R. Moldova, secret de stat

Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, nu i-a permis ministrului Economiei, Igor Dodon, să dezvăluie care este cuantumul datoriei externe a ţării, invocând secretul de stat, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Voronin: Valoarea datoriei externe a R. Moldova, secret de stat

Voronin: Valoarea datoriei externe a R. Moldova, secret de stat

În şedinţa Parlamentului, deputatul liberal Mihai Ghimpu l-a întrebat pe ministrul Economiei, Igor Dodon, care este valoarea datoriei externe a Republicii Moldova. A intervenit imediat Vladimir Voronin, care este şi preşedinte al Parlamentului, spunând: "Nu are voie, e secret de stat!".

Mai mulţi deputaţi comunişti au propus o iniţiativă legi slativă care prevede reducerea pragului electoral necesar intrării în Parlament de la 6 la 5 la sută, proiectul fiind avizat pozitiv de către comisia parlamentară de profil.

De asemenea, potrivit propunerii, prezenţa la urne necesară pentru validarea alegerilor va fi de 33,33 la sută plus unul dintre alegători, faţă de 50 la sută plus unul dintre alegători în prezent.

Potrivit Jurnal de Chişinău, în pauza şedinţei Parlamentului, Vladimir Voronin a plecat fără a anunţa asistenţa, dezbaterile fiind coordonate în continuare de vicepreşedintele Legislativului, Vladimir Ţurcan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici