Vot de încredere în Senat pentru premierul italian Giuseppe Conte

  • Premierul italian Giuseppe Conte a câştigat un vot crucial pentru a rămâne la putere.
  • Cu câteva zile în urmă, fostul premier Matteo Renzi şi-a retras partidul din coaliţie.
389 afișări
Imaginea articolului Vot de încredere în Senat pentru premierul italian Giuseppe Conte

Partidele de opoziţie spun că intenţionează să ceară preşedintelui Sergio Mattarella să intervină pentru a-l obliga să demisioneze.

Giuseppe Conte, profesor de drept, a condus o coaliţie centristă din 2018. Principalele partide din coaliţia sa sunt Cinci Stele (M5S) şi Partidul Democrat (PD).

Premierul a declarat Senatului că este vital să se menţină coeziunea politică în faţa „provocării istorice” a pandemiei.

Luni a câştigat votul de încredere al Camerei Deputaţilor. Renzi se opune planurilor lui Conte de a cheltui 209 miliarde de euro din fondurile de recuperare ale UE, parte a unui fond de salvare din partea UE de 750 de miliarde de euro pentru criza Covid.

Fostul prim-ministru doreşte investiţii în economia digitală şi energia verde şi respinge planul lui Conte de a permite tehnocraţilor, mai degrabă decât parlamentarilor, să decidă priorităţile de cheltuieli.

Italia a înregistrat 82.554 de decese din cauza coronavirusului - al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie - şi are peste 25.000 de pacienţi spitalizaţi cu Covid-19.

Italia a fost epicentrul pandemiei în Europa în martie anul trecut, iar tranşa sa din noul pachet de recuperare al UE este cea mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici