Vrei să pleci în vacanţă în străinătate? Unde poţi călători cu maşina vara aceasta. Preţurile în ţară şi peste hotare

  • Poţi pleca cu maşina în vacanţă în Grecia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Croaţia, Cehia, Austria
  • O vacanţă cu maşina în Bulgaria porneşte de la 74 euro/persoană la all-inclusive
  • În Grecia, preţul porneşte de la 349 euro şi ajunge până la 795 euro pentru două persoane
7269 afișări
Imaginea articolului Vrei să pleci în vacanţă în străinătate? Unde poţi călători cu maşina vara aceasta. Preţurile în ţară şi peste hotare

Sursa FOTO: Profimedia

Silvia Stama este specialist în estetică iar din 14 august îşi va relaxa tenul, dar şi copiii, în Croaţia. Cu un buget de 2.500 euro, va călători cu maşina pentru că se va opri să viziteze şi Belgradul. Silvia are o prietenă chiar în Split, capitala de vară a Croaţiei, care o ţine la curent cu tot ceea se întâmplă acolo în pandemie. Spune că nu îşi face griji că va sta ore în şir în trafic, pentru că românii pleaca cel mai mult cu maşina în Grecia şi Bulgaria.

Grecia şi Bulgaria, destinaţii turistice preferate de români

În iulie, o vacanţă cu maşina în Grecia porneşte de la 349 euro pentru două persoane şi ajunge la 795 euro pentru o săptămână. Specialiştii în turism spun că există o cerere mare pentru cazarea de tip studio în Grecia.

O vacanţă cu transport individual în Bulgaria porneşte de la 74 euro/persoană la all-inclusive

Ieri, românii şi bulgarii au aşteptat cu orele la Kulata pentru a trece în Grecia. CITEŞTE AICI MAI MULT: Flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia.

Care sunt preţurile în România

În România, vei plăti între 18 şi 72 euro pe o noapte de cazare pentru două persoane. Pentru doi adulţi cu doi copii bugetul va ajunge la 206 euro pentru trei zile de vacanţă în ţară. La pensiunile agroturistice o noapte de cazare ajunge la 31 euro pentru două persoane. Pe litoralul românesc, preţul depăşeşte 72 euro/noapte pentru două persoane la hotelurile de 5 stele.

Este foarte comod să mergi cu maşina cu ei pentru că poţi băga în maşină tot, tot ce ai nevoie pentru copii. Cu maşina te poţi opri şi poţi vizita şi alte locuri în afară de destinaţia propriu-zisă”, spune Silvia Stama. „Am ales Croaţia pentru că este o zonă destul de sigură, am văzut recenzii încă din aprilie-mai. Ei au şi restaurantele deschise, nu am măsuri speciale”, îşi motivează ea alegerea.

Grecia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Croaţia, Cehia, Austria să zicem că sunt şi destinaţii de vară unde putem ajunge vara aceasta cu maşina. Grecia şi Bulgaria sunt cele mai des întâlnite”, spune Gabriela Peset, consultant în turism.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici