Vremea rea împiedică operaţiunile de căutare în zona prăbuşirii avionului AirAsia

Vremea rea îi împiedica miercuri pe salvatorii indonezieni să reia operaţiunile de căutare în zona unde s-a prăbuşit avionul AirAsia, dispărut duminică în largul Indoneziei, la scurt timp după decolarea din oraşul Surabaya.

166 afișări
Imaginea articolului Vremea rea împiedică operaţiunile de căutare în zona prăbuşirii avionului AirAsia

Vremea rea împiedică operaţiunile de căutare în zona prăbuşirii avionului AirAsia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Facem faţă unor condiţii meteorologice nefavorabile. Ploile şi rafalele de vânt puternice ne împiedică să reluăm în această dimineaţă operaţiunile de căutare", care au fost suspendate pe timpul nopţii, a declarat coordonatorul forţelor aeriene însărcinate cu căutarea aeronavei, S.B. Sypriyadi.

Sute de salvatori, militari şi poliţişti aşteaptă până când vremea se va ameliora.

Până în prezent au fost recuperate şase cadavre, a declarat Bambang Soelistyo, care conduce operaţiunile de căutare la locul prăbuşirii zborului zborul QZ8501.

"Când vremea se va îmbunătăţi, vom transporta cadavrele la Pangkalan Bun", cea mai apropiată localitate care dispune de o pistă de aterizare, a adăugat el.

Printre cadavrele recuperate figurează cel al unei femei îmbrăcate în uniforma companiei aeriene.

Avionul companiei AirAsia (zborul QZ8501) a dispărut duminică la scurt timp după ce decolase din Surabaya, al doilea oraş din Indonezia, cu destinaţia Singapore. Căutările s-au concentrat în jurul insulelor Bangka şi Belitung, în Marea Java.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici