Wagner a început retragerea din Bahmut. Anunţul lui Prigojin

Informaţia privind retragerea grupării de mercenari este confirmată de partea ucraineană.

1453 afișări
Imaginea articolului Wagner a început retragerea din Bahmut. Anunţul lui Prigojin

Prigojin pleacă învins din Ucraina

„Grupul de luptători Wagner a început să se retragă din Bahmut”, a scris şeful şi fondatorul miliţiei private ruse, Evgheni Prigojin, pe Telegram, postând un videoclip cu salutări şi strângeri de mână între el şi soldaţii cu feţele acoperite.

Grupul Wagner părăseşte Bahmut în loturi din această dimineaţă şi este înlocuit de armata regulată a Rusiei.

Potrivit canalului de Tlegram „Demonul Bahmut”, deţinut de un soldat al „Auxiliarilor” ucraineni angajat în Bahmut, ale cărui informaţii s-au dovedit a fi de încredere, „Wagner a părăsit Bahmut în loturi încă de azi dimineaţă şi este înlocuit de armată".

Trupele ucrainene controlează periferia de sud-vest a Bahmut, iar luptătorii Wagner sunt încă în oraş: adjunctul ministrului apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, scrie pe canalul ei de Telegram, adăugând că ruşii au „înlocuit unităţile Wagner cu unităţi obişnuite în suburbiile oraşului. În prezent, oamenii lui Wagner rămân în oraşul. Trupele noastre controlează periferia oraşului în partea de sud-vest”.

În acest timp, partizanii antiguvernamentali responsabili de raidurile din regiunea Belgorod câştigă teren în Rusia: Legiunea pentru Libertatea Rusiei a anunţat că „patrioţii din Soci” s-au alăturat mişcării şi a publicat imagini cu pliante cu simbolul său (un pumn) postat pe zidurile oraşului.

„Patrioţi necunoscuţi din Soci susţin mişcarea de rezistenţă! Pe zidurile oraşului au apărut pliante care susţin Legiunea. Libertatea este aproape!”, se arată într-un mesaj din grup.

Situată la Marea Neagră, în sud-vestul ţării, Soci găzduieşte una dintre reşedinţele preşedintelui Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici